NYHET

Välkommen till Minneshögtid

Minneshögtid för Anna Lindh med prisceremoni

Exempelbild

Den 11 september är det 20 år sedan Anna Lindh togs ifrån oss. Anna Lindhs minnesfond bjuder därför in till ett arrangemang i Katarina kyrka för att uppmärksamma och högtidlighålla hennes minne, liksom att rikta blicken mot frågor Anna brann för, såsom klimatet, fred, Europasamarbete, kultur och ungdomsfrågor.

I kyrkan kommer vi ta del av samtal om Anna Lindh, hennes liv och politiska arbete i Sverige och världen. Bland talarna finns, Göran Persson, Lisa Nåbo, Carl Bildt, MargotWallström, Jan Eliasson, Stefan Edman, Karl-Petter Thorwaldsson, Svante Axelsson, Peter Örn, Lena Hjelm Wallén och Ann Linde.

När? Måndag 11 september kl. 18.00
Var? Katarina kyrka, arrangemanget är öppet för allmänheten.

Vi kommer också att dela ut årets Anna Lindh-pris som i år ges till den belarusiska oppositionsledaren Sviatlana Tsikhanouskaya, som kommer till Sverige för att ta emotpriset och talar på ceremonin

Ladda ner inbjudan som en pdf>> Pdf, 2 MB, öppnas i nytt fönster.