Facebook

Lena Hjelm Wallén ny ordförande i Anna Lindhs Minnesfond

2017-03-01 Artiklar

Tidigare utrikesministern och vice statsministern Lena Hjelm-Wallén har utsetts till ny ordförande i Anna Lindhs Minnesfond. 

-          Jag är glad och hedrad över detta uppdrag. För mig som satt i regeringen under flera år tillsammans med Anna Lindh är det oerhört viktigt att vårda Annas minne och att arbeta vidare för de frågor Anna brann för, säger Lena Hjelm-Wallén som efterträddes som utrikesminister av just Anna Lindh 1998.

Lena Hjelm-Wallén var riksdagsledamot för Socialdemokraterna 1969-2002 och blev statsråd första gången 1974. Under åren 1994-1998 var hon utrikesminister och därefter vice statsminister fram till 2002.

Anna Lindhs Minnesfond är en partipolitisk obunden stiftelse, som grundades av det Socialdemokratiska partiet i september 2003, strax efter Anna Lindhs bortgång.

Syftet med verksamheten är att Minnesfonden ska bidra till att Anna Lindhs gärning fortgår genom andra och att fler människor uppmuntras att verka i Anna Lindhs anda. Anna Lindhs Minnesfond är stiftare av Anna Lindh-Akademin.

Akademin är en stiftelse med syftet att värna och utveckla ledarskapet för mänskliga rättigheter globalt och lokalt och därigenom verka för en värld där mänskliga rättigheter respekteras, främjas och stärks. Stiftelsen ska i första hand tillgodose sitt syfte genom utbildning och gränsöverskridande dialog.