Facebook

PRISTAGARE OCH STIPENDIATER

Här finner du bilder och information om våra pristagare och stipendiater. Klicka gärna runt och läs om de hjältar som vi uppmärksammat sedan 2004!  

Anna Lindh-pris 2017

Pristagare är Mina Dennert, författare och journalist och grundare av Facebookgruppen #jagärhär - som arbetar för ett inkluderande samhälle.

Priset delas ut 11 september i samband med ett seminarium om hur nätet både utvecklar och utmanar arbetet med mänskliga rättigheter.

Anna Lindh-pris 2016

Pristagare är Svitlana Zalishchuk, parlamentariker från Ukraina. Svitlana är  till yrket journalist och en av grundarna till Centre UA (Centre of United Actions), en organisation som samlar medborgare och fristående organisationer i Ukraina.  

Anna Lindh-pris 2015

Pristagare är dokumentärfilmaren Leslee Udwin, skaparen av dokumentärfilmen "India's Daugther", som fått stor uppmärksamhet världen över. Priset går även till Camila Salazar Atias som är kriminolog på Fryshuset och en av Sveriges främsta experter på kriminella gäng.

Anna Lindh-pris och stipendiater 2013

2013 års stipendier tilldelades Gotland Folkhögskolas musiklinje Ella pop- och rocklinje och organisationen Tjejzonen. Årets Anna Lindh-pris tilldelades diplomaten och feministen Madeleine Albright.Läs mer om 2013 års pristagare och stipendiater här.